Karin Ey

Karin Ey (1966) volgde haar opleiding aan de Hoge School voor de Kunsten te  Arnhem afdeling Vrije Kunsten. In 1989 behaalde ze daar haar diploma met als hoofddiscipline schilderen.

In de eerste instantie lag de nadruk van haar werk op de geometrie van de verstedelijkte wereld. Haar latere werk is echter geïnspireerd op de natuur. Het is dít werk dat in de galerie terug te vinden is. Eerder was haar werk te bewonderen bij tentoonstellingen van o.a Museum Pand Paulus Schiedam, Galerie Agnes Raben Vorden, Demedici Beeldende Kunst Nunspeet en Galerie Belled Langbroek.

… toen kon ik verder niets meer doen en begon de boom te schilderen die ik vanuit mijn atelier raam zag. Het was winter en de boom had geen bladeren en elke keer wanneer ik keek was het uitzicht anders. Het licht knalde tussen de takken door of lag te schurken tegen de zwarte stam. De boom als grafische vorm en aanleiding voor een verhaal liet mij niet meer los. Vanuit de behoefte naar de beheersing van specifieke schilderstechnieken ging ik stage lopen bij een gerenommeerd restauratie atelier in Amsterdam, gespecialiseerd in oude meesters. Deze kennis vindt zijn weerslag in mijn recentere werken: fonkelende, stralende schilderijen met een ondertoon van verlangen en pijnlijke donkerte…

Karin Ey