Mildred Janssens

Mildred studeerde in 2010 af aan de ABKM (Academie Beeldende Kunst Maastricht). Haar kunst reflecteert het samenspel van haar werk als kunstenaar enerzijds en chemisch ingenieur anderzijds.

Kunst en wetenschap groeien op dezelfde bodem: beide proberen de essentie van perceptie vast te stellen om deze ‘essentie’ in nieuwe interpretatie te hergebruiken. In mijn kunst bestudeer ik de factoren die het “be-all and end-all” van visuele perceptie bepalen (van motieven die ik in mijn directe omgeving tegenkom). Dit doe ik om de cohesie tussen deze factoren te verwijderen en de fundamentele delen in een nieuwe visuele context te herschikken. De abstracte, experimentele tekeningen en collages benadrukken de relatie tussen oorzaak en gevolg en de invloed van willekeur en structuur.

Als kunstenaar en wetenschapper gebruikte ik concepten die deels werden afgeleid uit een analysemodel dat ik in mijn werkzaamheden als chemisch ingenieur heb leren kennen.

Een experiment is niet alleen een test van een hypothese. Het is ook een open proces dat tot nieuwe mogelijkheden kan leiden.

Kunstwerken van Mildred Janssens